
20'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4 (25-30 τμχ)Για τα κεφτεδάκια
Για τη γιαουρτοσάλτσα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κεφτεδάκια κοτόπουλου με κολοκυθάκια και γιαουρτοσάλτσα, η διαδικασία έιναι η εξής: σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί, πλάθουμε 25 - 30 κεφτεδάκια στρογγυλά και τα πατάμε ελαφρώς για να γίνουν σαν δισκάκια.
- Τα λαδώνουμε καλά και ψήνουμε στον φούρνο για 6-7 λεπτά.
- Τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 4-5 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με τη γιαουρτοσάλτσα σε μπολάκι.
Σαββατιανό με ελαφρύ άγγιγμα βαρελιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 172.