20' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4 (25-30 τμχ)

Για τα κεφτεδάκια

Για τη γιαουρτοσάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κεφτεδάκια κοτόπουλου με κολοκυθάκια και γιαουρτοσάλτσα, η διαδικασία έιναι η εξής: σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί, πλάθουμε 25 - 30 κεφτεδάκια στρογγυλά και τα πατάμε ελαφρώς για να γίνουν σαν δισκάκια.
  6. Τα λαδώνουμε καλά και ψήνουμε στον φούρνο για 6-7 λεπτά.
  7. Τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 4-5 λεπτά.
  8. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
  9. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με τη γιαουρτοσάλτσα σε μπολάκι.

Σαββατιανό με ελαφρύ άγγιγμα βαρελιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 172.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς κοτόπουλου

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών