15'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 25'
Υλικά
Τεμάχια: 20-25Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου ψητά, με κουρκουμά, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Αδειάζουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 20 - 25 κεφτεδάκια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
- Απλώνουμε τα κεφτεδάκια στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.