15' προετοιμασία
15' ψήσιμο
40' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου στο φούρνο με δυόσμο και κάρι, σε μια μικρή κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι με 4 - 5 κουτ. σούπας νερό και αλατοπίπερο, για 4 - 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει λίγο και να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  2. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Προσθέτουμε το ψωμί και τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε το μείγμα βρέχοντας τα χέρια μας κάθε τόσο με κρύο νερό (ή προσθέτοντας λίγο τριμμένο πάγο).
  4. Λαδώνουμε ένα ταψί (αν έχουμε μαντεμένιο, δεν θα χρειαστεί να γυρίσουμε τους κεφτέδες).
  5. Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες (περίπου 20 τεμάχια) και τους βάζουμε στο ταψί. Τους βάζουμε με το ταψί στην κατάψυξη για 20 λεπτά ή, αν δεν χωράει, στη συντήρηση για 40 λεπτά, ώστε να σφίξουν.
  6. Ψήνουμε κατευθείαν σε καλά ζεσταμένο γκριλ για 8 - 10 λεπτά στο ψηλότερο ράφι. Αν χρησιμοποιήσουμε απλό ταψί, γυρνάμε τους κεφτέδες και ψήνουμε για 2 - 3 λεπτά ακόμη.
  7. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φασολάκια σαλάτα με ντομάτα και δυόσμο ή άλλη σαλάτα εποχής.

Μυστικά

  • Ο κιμάς από πουλερικά κολλάει στα χέρια, γι’ αυτό καλό είναι να είναι πολύ κρύος. Μπορούμε να τον βάλουμε για 20 λεπτά στην κατάψυξη, ώστε να κρυώσει καλά, ή να προσθέσουμε στο πλάσιμο 1/3 φλιτζ. τσαγιού σπασμένο πάγο.
  • Αν θέλουμε τα κε­φτε­δάκια να γίνουν ακόμη πιο light, θα χρη­σι­μο­ποιήσουμε κιμά μόνο από στήθος. Επειδή όμως είναι πιο στεγνός, θα μειώσουμε το χρόνο ψη­­σίματος κατά 3 - 4 λεπτά.

Στο ποτήρι μας Traminer, Riesling, από τον ελληνικό αμπελώνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 38.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών