![Η φημισμένη συριανή μαϊντανοσαλάτα, με μαγιονέζα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/i-fimismeni-syriani-maintanosalata-me-magioneza-gastronomos-420x560.jpg?v=1721133368)
20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα ψητά λαχανικά με αυγά βραστά, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στο μεγάλο ταψί του φούρνου ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα αυγά) και τα ανακατεύουμε με το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο.
- Tα απλώνουμε σε μία στρώση και τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Δεν βάζουμε καθόλου νερό.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα μπολ και μόλις ψηθούν τα λαχανικά, τα τακτοποιούμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, σκορπίζουμε τα αυγά και σερβίρουμε.
Μυστικά
- Τα λαχανικά και τα μυρωδικά μας μπορούμε να τα έχουμε καλά πλυμένα και επιμελώς στεγνωμένα σε μπολ στο ψυγείο μας. Όταν θα τα χρειαστούμε, θα μειωθεί κατά το ήμισυ ο χρόνος παρασκευής της σαλάτας μας.
- Τα λαχανικά και τα χορταρικά που βράζονται ή ψήνονται, όπως τα παντζάρια, το κουνουπίδι, τα κολοκυθάκια κ.ά., μπορούμε να τα μαγειρέψουμε όποτε έχουμε χρόνο και να τα διατηρήσουμε σε καλά κλεισμένο μπολ στο ψυγείο.
Στο ποτήρι μας: Τι καλύτερο για ένα σαλατογεύμα από ένα αφρώδες «κρασί» χωρίς αλκοόλ;
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.