Προετοιμάζουμε το κρέας της συνταγής στο τηγάνι και στη συνέχεια το βάζουμε σε μια γάστρα για να σιγοψηθεί με τα λαχανικά της εποχής.

30' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  4. Σε μια μεγάλη γάστρα ή σε ένα ταψί απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με τα λαχανικά και σκορπίζουμε το σοταρισμένο κρέας, μαζί με το ζουμί από το τηγάνι. Πασπαλίζουμε ελαφρώς με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνουμε με 200 ml νερό και σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι ή, αν βάλουμε ταψί, σκεπάζουμε καλά με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά έως ότου μαλακώσουν το κρέας και τα λαχανικά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170° C, αφαιρούμε το καπάκι ή τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 20 λεπτά ή μέχρι το κρέας και τα λαχανικά να ροδίσουν.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT