Στην Ταϊλάνδη υπάρχουν πολλές υπαίθριες ψησταριές, όπου τα κοτόπουλα ψήνονται ολόκληρα στη σούβλα. Τα ντόπια κοτόπουλα είναι πιο ισχνά από αυτά που βρίσκουµε στη ∆ύση, αλλά έχουν παρόµοια γεύση. Το ψητό κοτόπουλο καρυκεύεται µε µια ποικιλία από αρωµατικά.

10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Ρίχνουµε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη µαρινάδα και χτυπάµε µέχρι να γίνουν πολτός. Μεταφέρουµε σε ένα µεγάλο µπολ. Προσθέτουµε το κοτόπουλο και τρίβουµε τη µαρινάδα σε όλη την πέτσα του κοτόπουλου. Σκεπάζουµε και το αφήνουµε να µαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλο το βράδυ.
  2. Ανάβουµε µια ψησταριά ή µια γκριλιέρα ή προθερµαίνουµε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ (επάνω αντίσταση) σε υψηλή θερµοκρασία. Ψήνουµε το κοτόπουλο για 20 έως 30 λεπτά, γυρίζοντάς το ανά τακτά χρονικά διαστήµατα.
  3. Κόβουµε το κοτόπουλο σε κοµµάτια και το σερβίρουµε µε γλυκιά σάλτσα τσίλι και χοντρές φέτες λάιµ.
  4. * Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα,

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών