Στην Ταϊλάνδη υπάρχουν πολλές υπαίθριες ψησταριές, όπου τα κοτόπουλα ψήνονται ολόκληρα στη σούβλα. Τα ντόπια κοτόπουλα είναι πιο ισχνά από αυτά που βρίσκουµε στη ∆ύση, αλλά έχουν παρόµοια γεύση. Το ψητό κοτόπουλο καρυκεύεται µε µια ποικιλία από αρωµατικά.
10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το ψητό κοτόπουλο ξεκινάμε και ρίχνουµε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη µαρινάδα και χτυπάµε µέχρι να γίνουν πολτός.
- Μεταφέρουµε σε ένα µεγάλο µπολ.
- Προσθέτουµε το κοτόπουλο και τρίβουµε τη µαρινάδα σε όλη την πέτσα του κοτόπουλου.
- Σκεπάζουµε και το αφήνουµε να µαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλο το βράδυ.
- Ανάβουµε µια ψησταριά ή µια γκριλιέρα ή προθερµαίνουµε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ (επάνω αντίσταση) σε υψηλή θερµοκρασία. Ψήνουµε το κοτόπουλο για 20 έως 30 λεπτά, γυρίζοντάς το ανά τακτά χρονικά διαστήµατα.
- Κόβουµε το ψητό κοτόπουλο σε κοµµάτια και το σερβίρουµε µε γλυκιά σάλτσα τσίλι και χοντρές φέτες λάιµ.
Μυστικά
* Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.