ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιλάβι με χάβαρα (πιλάφι με αχιβάδες)Πιλάφι με αχιβάδες (χάβαρα), το θαλασσινό πιλάφι που αγαπούσαν οι Σμυρνιοί
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και, όταν αρχίσει να μαλακώνει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το καρότο και σοτάρουμε για 4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 600 ml νερό, τη δάφνη και το μπαχαρικό (που επιλέξαμε). Οταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με ανοιχτό καπάκι σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8 λεπτά ακόμα ή μέχρι να γίνει το ρύζι. Δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε πιπέρι. Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο νερό επιπλέον κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  4. Σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 48.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών