20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την αγγουροσαλάτα

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα φιλέτα του σολομού σε μια επιφάνεια κοπής, με το δέρμα από πάνω. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι κάνουμε σχισμές βάθους περίπου 1εκ. κατά μήκος του φιλέτου.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγο ξύσμα λεμονιού στις σχισμές που δημιουργήσαμε. Το ξύσμα που θα μας περισσέψει το κρατάμε για τη σαλάτα.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τα φιλέτα με το δέρμα από κάτω για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή η κρούστα.
  4. Γυρίζουμε τα φιλέτα και ψήνουμε και από την άλλη μεριά για περίπου 1 – 2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
  5. Ελέγχουμε ένα φιλέτο αν έχει γίνει στο εσωτερικό του και, αν χρειαστεί, παρατείνουμε το χρόνο ψησίματος, γυρίζοντας τα ακόμα μια φορά.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το ψάρι στα πιάτα.

Αγγουρογιαουρτοσαλάτα

  1. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αγγούρι με το γιαούρτι, την πιπεριά, τον άνηθο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  2. Συνοδεύουμε τα φιλέτα με τη σαλάτα.

Τι πίνουμε: Θέλουμε οξύτητα και αρωματική ένταση. Τι θα λέγατε για ένα βορειοελλαδίτικο Ασύρτικο;

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών