ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧόρτα τσιγαριαστά με αυγά και σπαράγγια στη λαδόκολλαΧόρτα τσιγαριαστά με αυγά και σπαράγγια στη λαδόκολλα
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα ραδίκια γιαχνί με μπαχαρικά και σουσάμια, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο με αλατοπίπερο και όλα τα μπαχαρικά για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα και 200 ml νερό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  3. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα χόρτα και τα «ζεματίζουμε» για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ξεπικρίσουν ελαφρώς.
  4. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  5. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  6. Σκορπίζουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Πασπαλίζουμε με τα σουσάμια και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών