ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧόρτα τσιγαριαστά με αυγάΧόρτα τσιγαριαστά με αυγά
1 ώρα προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα χόρτα τσιγαριαστά με αυγά στη λαδόκολλα ξεκινάμε και ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 2 λεπτά σε νερό που κοχλάζει, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, και τα στραγγίζουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα χόρτα, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  3. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αχνίζουμε για περίπου 7 - 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Χοντροκόβουμε τα σπαράγγια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  5. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  7. Παίρνουμε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας , τα διπλώνουμε στη μέση και τα βάζουμε σε 4 βαθιά πιάτα (για να γίνει πιο... βαθιά η λαδόκολλα).
  8. Μοιράζουμε το μείγμα από τα χόρτα, ρίχνουμε στο κάθε πιάτο από ένα αυγό μελάτο και κλείνουμε τη λαδόκολλα.
  9. Μεταφέρουμε τα πακετάκια σε μεγάλο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
  10. Τα χόρτα θα μείνουν ζωντανά και θα αποκτήσουν λίγο την αίσθηση του ψητού.
  11. Ανοίγουμε τα πακετάκια, πιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 105.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών