1 ώρα
προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα χόρτα τσιγαριαστά με αυγά στη λαδόκολλα ξεκινάμε και ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 2 λεπτά σε νερό που κοχλάζει, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, και τα στραγγίζουμε.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα χόρτα, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αχνίζουμε για περίπου 7 - 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Χοντροκόβουμε τα σπαράγγια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Παίρνουμε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας , τα διπλώνουμε στη μέση και τα βάζουμε σε 4 βαθιά πιάτα (για να γίνει πιο... βαθιά η λαδόκολλα).
- Μοιράζουμε το μείγμα από τα χόρτα, ρίχνουμε στο κάθε πιάτο από ένα αυγό μελάτο και κλείνουμε τη λαδόκολλα.
- Μεταφέρουμε τα πακετάκια σε μεγάλο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
- Τα χόρτα θα μείνουν ζωντανά και θα αποκτήσουν λίγο την αίσθηση του ψητού.
- Ανοίγουμε τα πακετάκια, πιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 105.