ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚέικ cookies and creamΚέικ cookies and cream
50' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 14

Για το κέικ red velvet

Για την κρέμα τυριού της επικάλυψης

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε red velvet ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 20 ή 22 εκ. και στρώνουμε στο εσωτερικό τους αντικολλητικό χαρτί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και δύο αλουμινένια ταψάκια μιας χρήσης.
  2. Ανακατεύουμε το αριάνι (ή το ξινόγαλο) με το ξίδι μέσα σε ένα ποτήρι. Αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  4. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  5. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το κακάο. Τα ανακατεύουμε καλά.
  6. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του βουτύρου σε τρεις δόσεις, εναλλάξ με το αριάνι. Σε αυτό το στάδιο χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα σιλικόνης για το ανακάτεμα και όχι το μίξερ.
  7. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να χρωματιστεί ομοιόμορφα το μείγμα μας.
  8. Μοιράζουμε το μείγμα ισομερώς στις δύο φόρμες.
  9. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκαν βυθίζοντας στο κέντρο κάθε κέικ ένα ξύλινο σουβλάκι ή ένα μαχαίρι· θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό.
  10. Μόλις βγάλουμε τα κέικ, αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Κρέμα τυριού

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα.
  2. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, μία κούπα τη φορά, και χτυπάμε με το μίξερ.
  3. Μόλις γίνει μια αφράτη κρέμα που στέκεται, σταματάμε το χτύπημα.

Συναρμολόγηση

  1. Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας τυριού πάνω στο ένα red velvet cake. Τοποθετούμε το δεύτερο κέικ από πάνω και καλύπτουμε την επιφάνειά του και όλα τα πλαϊνά με την υπόλοιπη κρέμα, κάνοντας κυματισμούς με τη σπάτουλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών