Οι τολμηροί θα προσθέσουν μία ολόκληρη καυτερή πιπεριά. οι υπόλοιποι την απολαμβάνουμε όπως μας τη μαγείρεψε η Μαργαρίτα Παρασκευοπούλου. Μια συνταγή από το αφιέρωμα στη σερφιώτικη γαστρονομία του «Γ» Ιουλίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 09/07.

10' προετοιμασία
1 ώρα και 45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια σε νερό.
  2. Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα τρίβουμε με τα χέρια για να μαλακώσουν και για να φύγουν οι φλούδες (αν έχουν).
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  4. Σε μια γάστρα απλώνουμε τα κρεμμύδια σε στρώση και τα σκεπάζουμε με τα ρεβύθια.
  5. Προσθέτουμε την πιπεριά και το δεντρολίβανο (κάποιοι προσθέτουν και φύλλα δάφνης), αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το λάδι και ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν τα ρεβύθια.
  6. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια και να χυλώσουν.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών