10'
προετοιμασία
1 ώρα και 45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 55'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια σε νερό.
- Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα τρίβουμε με τα χέρια για να μαλακώσουν και για να φύγουν οι φλούδες (αν έχουν).
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
- Σε μια γάστρα απλώνουμε τα κρεμμύδια σε στρώση και τα σκεπάζουμε με τα ρεβύθια.
- Προσθέτουμε την πιπεριά και το δεντρολίβανο (κάποιοι προσθέτουν και φύλλα δάφνης), αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το λάδι και ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν τα ρεβύθια.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια και να χυλώσουν.