10' προετοιμασία
1 ώρα και 45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 55'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια σε νερό.
  2. Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα τρίβουμε με τα χέρια για να μαλακώσουν και για να φύγουν οι φλούδες (αν έχουν).
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  4. Σε μια γάστρα απλώνουμε τα κρεμμύδια σε στρώση και τα σκεπάζουμε με τα ρεβύθια.
  5. Προσθέτουμε την πιπεριά και το δεντρολίβανο (κάποιοι προσθέτουν και φύλλα δάφνης), αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το λάδι και ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν τα ρεβύθια.
  6. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια και να χυλώσουν.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών