15'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 15'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Για τα ρεβίθια
Για τη σαλάτα
Διαδικασία
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβύθια και τη δάφνη και νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε τη δάφνη.
- Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
- Ρίχνουμε τα ρεβύθια σε βαθύ μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε όλα τα υλικά της σαλάτας.
- Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.