15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Για τα ρεβίθια

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβίθια και τη δάφνη και νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ.
  2. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
  3. Τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε τη δάφνη.
  4. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
  5. Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε βαθύ μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε όλα τα υλικά της σαλάτας.
  6. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών