30'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ρεβύθια με μελιτζάνες και κάρι, αρχικά ζεσταίνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, την πιπεριά και τη μελιτζάνα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τον πελτέ, το τζίντζερ, αλατοπίπερο και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά.
- Ρίχνουμε 1 1⁄2 λίτρο νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτά - 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια.
- Αποσύρουμε, σκορπίζουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε, τα ρεβύθια με μελιτζάνες και κάρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.