Για να φτιάξουμε ρεβύθια με μελιτζάνες και κάρι, αρχικά ζεσταίνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, την πιπεριά και τη μελιτζάνα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τον πελτέ, το τζίντζερ, αλατοπίπερο και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά.
Ρίχνουμε 1 1⁄2 λίτρο νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτά - 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια.
Αποσύρουμε, σκορπίζουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε, τα ρεβύθια με μελιτζάνες και κάρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.