ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβυθάδα φούρνου με κρέμα φέταςΡεβυθάδα φούρνου με κρέμα φέτας
15' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ρεβυθάδα καλοχυλωμένη, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο στη χύτρα, σε δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
  2. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, το κύμινο, το θυμάρι, τις δάφνες, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον ζωμό.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, σφραγίζουμε τη χύτρα με το καπάκι της και ρυθμίζουμε την ένδειξη της βαλβίδας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μόλις κοχλάσει το υγρό και ανασηκωθεί η βαλβίδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά, αφαιρούμε τον ατμό και ξεσκεπάζουμε το σκεύος. Αν χρειαστεί χύλωμα, επαναφέρουμε σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε τα ρεβύθια να βράσουν για λίγο ξεσκέπαστα.
  5. Με κουτάλα της σούπας παίρνουμε μία δόση από το ζουμί της ρεβυθάδας (περίπου 100 γρ.) και το ρίχνουμε στον πολυκόφτη.
  6. Προσθέτουμε όλα τα υλικά του σερβιρίσματος, πλην της σφέλας, και χτυπάμε ελαφρά.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
  8. Σερβίρουμε σε πιάτα τρίβοντας με το χέρι λίγη σφέλα και προσθέτοντας λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών