Το συνοδεύουμε με πράσινες ελιές.

10' προετοιμασία
1 ώρα και 25' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ξεπλένουμε τα ρεβύθια για να φύγει το αλάτι και τα στραγγίζουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβύθια μαζί με τόσο νερό ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 10 εκ. (περίπου 1½ λίτρο), σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν.
  3. Μετριάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια.
  4. Στραγγίζουμε τα ρεβύθια, κρατάμε στην άκρη το νερό όπου τα βράσαμε και το μετράμε. Χρειαζόμαστε 4 φλιτζ. τσαγιού (800 ml ) για να βράσουμε το ρύζι.
  5. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθεί. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
  7. Μαγειρεύουμε για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά.
  8. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  9. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας, αφήνουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε. Στο πλάι, πράσινες ελιές.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών