
10'
προετοιμασία
1 ώρα και 25' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Ξεπλένουμε τα ρεβύθια για να φύγει το αλάτι και τα στραγγίζουμε.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβύθια μαζί με τόσο νερό ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 10 εκ. (περίπου 1½ λίτρο), σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια.
- Στραγγίζουμε τα ρεβύθια, κρατάμε στην άκρη το νερό όπου τα βράσαμε και το μετράμε. Χρειαζόμαστε 4 φλιτζ. τσαγιού (800 ml ) για να βράσουμε το ρύζι.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθεί. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
- Μαγειρεύουμε για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά.
- Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας, αφήνουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε. Στο πλάι, πράσινες ελιές.
Μυστικά
Μπορούμε να συνοδεύσουμε με πράσινες ελιές.