ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβύθια φουρνιστά με κολοκύθαΡεβύθια φουρνιστά με κολοκύθα
30' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 2 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη σάλτσα (αν θέλουμε τη φτιάχνουμε)

Διαδικασία

  1. Για τα νηστίσιμα σουτζουκάκια από ρεβίθι, βράζουμε τα ρεβύθια σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Για να γλιτώσουμε χρόνο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη χύτρα.
  2. Πολτοποιούμε τα ρεβύθια με το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπλέντερ (ή στο μούλτι σε δόσεις) και βάζουμε τον πολτό σε ένα σκεύος.
  3. Προσθέτουμε το κύμινο, το κέτσαπ, το αλεύρι και αλατοπίπερο. πρέπει να προκύψει ένα μείγμα σφιχτό, που να πλάθεται χωρίς να σπάει. Αν χρειαστεί, διορθώνουμε προσθέτοντας λίγο αλεύρι ή λίγο ανθρακούχο νερό.
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα σουτζουκάκια, βρέχοντας τα χέρια μας κάθε τόσο στο ανθρακούχο νερό. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε καυτό λάδι (περίπου 2 εκ. από τον πυθμένα του σκεύους).
  5. Τα βγάζουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.

Σάλτσα

  1. Παράλληλα, σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και 1 ποτήρι νερό. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  2. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Συνοδεύουμε με πιλάφι.

Μυστικά

Μπορούμε να συνοδεύσουμε με κάποιο από τα παρακάτω: ● Mαρουροσαλάτα με ντοματίνια και μαυροκούκι ● Kρίθινα παξιμάδια με ελαιόλαδο και ρίγανη

Μια δροσερή μπίρα red ale,ένα ερυθρό χαρμάνι με Syrah, ένα ροζέ από αγιωργίτικο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 96.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών