ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολοκύθα η φθινοπωρινήΚολοκύθα η φθινοπωρινή
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το ριζότο με κολοκύθα και κασέρι ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 30 γρ. από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ζαμπόν με την κολοκύθα και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 2 κουτάλες της σούπας από το ζεστό νερό.
  4. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά.
  5. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το νερό και το ρύζι να μαλακώσει.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, το υπόλοιπο βούτυρο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι.
  7. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να λιώσουν τα τυριά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών