25' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το ρύζι

Για τα λαχανικά

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Ρύζι

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το αλάτι και τη δάφνη και, όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με μισόκλειστο καπάκι για περίπου 15 - 18 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι, χωρίς όμως να λιώσει.
  2. Το ρίχνουμε στο σουρωτήρι και το κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Το αφήνουμε να στραγγίσει και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τη δάφνη την πετάμε.

Σάλτσα + σαλάτα:

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα για 2 λεπτά στον πολτοποιητή.
  2. Περιχύνουμε το ρύζι με τη σάλτσα, προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να δροσίσει μέχρι να τη σερβίρουμε. Διατηρείται μέχρι 2 μέρες.

Συνταγές με Κολοκυθάκια

Συνταγές με Ρύζι

Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών