![Το μενού της εβδομάδας: Από μαυρομάτικα με γαύρο και ψητά ντοματίνια μέχρι κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2016/05/mayromatika-fasolia-piaz-me-gayro-kai-psita-ntomatinia-gastronomos-420x560.jpg?v=1669230586)
10'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το γκριλ και στερεώνουμε τη σχάρα σε ένα από τα ψηλότερα ράφια.
- Σε αντικολλητικό ταψάκι απλώνουμε τις φέτες τυριού και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι απλώς να καραμελώσει η ζάχαρη.
- Παράλληλα, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με τον χυμό λεμονιού και το τζίντζερ.
- Βγάζουμε τις φέτες από τον φούρνο, τις μοιράζουμε σε πιάτα και τις αλείφουμε με την αραιωμένη μαρμελάδα.
- Σκορπίζουμε το κουκουνάρι, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.