15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη μαρμελάδα

Διαδικασία

Μαρμελάδα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το τζίντζερ στο ελαιόλαδο, για 1/2 λεπτό, και ρίχνουμε τα σύκα και τη ζάχαρη.
  2. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να μελώσουν τα σύκα, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Ρίχνουμε το ξίδι και πιπέρι, ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το υγρό και αποσύρουμε.

Σαγανάκι

  1. Βρέχουμε σε κρύο νερό μία μία τις φέτες τυριού, τις τινάζουμε και τις αλευρώνουμε.
  2. Ζεσταίνουμε 1 εκ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις φέτες τυριού, όλες μαζί ή σε δύο δόσεις, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.
  3. Μοιράζουμε σε πιάτα και συνοδεύουμε με τη μαρμελάδα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών