
30'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: για 2 βάζα των 600 mlΔιαδικασία
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Το αδειάζουμε σε βάζο, ρίχνουμε τον βασιλικό, κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε ένα βράδυ, να αρωματιστεί .
- Την επομένη, στραγγίζουμε το μυρωδάτο λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπερίτσα για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να «δέσει» η σάλτσα.
- Aφήνουμε τη σάλτσα ντομάτας να κρυώσει και τη διατηρούμε σε καλά κλεισμένο ζεστό και αποστειρωμένο βάζο, στο ψυγείο, για τουλάχιστον 3 μήνες.
Μυστικά
Το μυστικό της Νένας Ισμυρνόγλου; Το ελαιόλαδο αρωματισμένο με βασιλικό (!)