30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 2 βάζα των 600 ml

Διαδικασία

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Το αδειάζουμε σε βάζο, ρίχνουμε τον βασιλικό, κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε ένα βράδυ, να αρωματιστεί .
  2. Την επομένη, στραγγίζουμε το μυρωδάτο λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπερίτσα για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να «δέσει» η σάλτσα.
  4. Aφήνουμε τη σάλτσα ντομάτας να κρυώσει και τη διατηρούμε σε καλά κλεισμένο ζεστό και αποστειρωμένο βάζο, στο ψυγείο, για τουλάχιστον 3 μήνες.

Μυστικά

Το μυστικό της Νένας Ισμυρνόγλου; Το ελαιόλαδο αρωματισμένο με βασιλικό (!)

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών