Αυτές οι τραγανές, τηγανητές σφολιάτες είναι τα πιο δημοφιλή αλμυρά σνακ στην Ινδία. Η συγκεκριμένη συνταγή έχει μια νόστιμη, πικάντικη γέμιση λαχανικών. Οι σαμόσα σερβίρονται παραδοσιακά με τσάτνεϊ.

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 30 τμχ.

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για τη γέµιση: Σε µια κατσαρόλα µε νερό να τις σκεπάζει βράζουµε τις πατάτες σε χαµηλή φωτιά, για 10 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν. Στραγγίζουµε και κόβουµε σε πολύ µικρούς κύβους. Σιγοβράζουµε και τον αρακά σε νερό για 2 λεπτά. Στραγγίζουµε και ξεπλένουµε µε κρύο νερό.
  2. Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το λάδι σε χαµηλή φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι για 3-4 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουµε ανακατεύοντας το κύµινο, τον κόλιανδρο, τον κουρκουµά και το γκαράµ µασάλα. Προσθέτουµε την πατάτα, τον αρακά, το τσίλι και το τζίντζερ, και ανακατεύουµε για 1 λεπτό. Ανακατεύουµε µε τα φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού, τον χυµό λεµονιού και αλάτι, και το αφήνουµε να κρυώσει.
  3. Βάζουµε 2 κουταλιές από τη γέµιση στο κέντρο του κάθε δίσκου σφολιάτας. Υγραίνουµε τις άκρες µε νερό, διπλώνουµε και σφραγίζουµε µε ένα πιρούνι σε ηµικύκλιο.
  4. Γεµίζουµε µια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι κατά το 1/3 µε λάδι και ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουµε τα σφολιατάκια σε δόσεις για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά ή µέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρουµε κρύα ή ζεστά.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών