15' προετοιμασία
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Βάζουμε στο μούλτι τις ελιές, τον πελτέ, το θυμάρι και 1 – 2 κουτ.
  2. σούπας ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε μεχρι να προκύψει μια ομοιογενής πάστα.
  3. Αν χρειαστεί, για να διευκολύνουμε την πολτοποίηση, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.
  4. Αλείφουμε το ψωμί με την πάστα ελιάς.
  5. Τακτοποιούμε στις 2 φέτες τις ροδέλες αυγού, τα ντοματίνια, την κάππαρη και το σέλινο.
  6. Σκεπάζουμε με τις άλλες 2 φέτες και σερβίρουμε.
  7. Συμβουλή Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη πάστα ελιάς που θα βρούμε σε βαζάκια σε σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία.
  8. Διαβάζουμε προσεχτικά τα συστατικά που αναγράφονται στη συσκευασία, ώστε να αποφύγουμε να αγοράσουμε προϊόντα με συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα.
  9. Μια καλή λύση είναι οι βιολογικές πάστες ελιάς που κυκλοφορούν στην αγορά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών