15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Επειδή είναι σκληρόφλουδη η σελινόριζα, μπορούμε να την καθαρίσουμε χρησιμοποιώντας ένα γερό ξεφλουδιστήρι (peeler) πατάτας.
  2. Εναλλακτικά, την βάζουμε στο ξύλο κοπής και την καθαρίζουμε με μεγάλο μαχαίρι με φορά από το κοτσάνι προς τη βάση, όπως καθαρίζουμε τον ανανά.
  3. Πλένουμε τη σελινόριζα, την σκουπίζουμε και την τρίβουμε στον τρίφτη (ψιλό ή χονδρό, είναι θέμα γούστου).
  4. Την περιχύνουμε με το λεμόνι για να μη μαυρίσει.
  5. Βάζουμε τους κρόκους από τα σφιχτά αυγά στο μπλέντερ, προσθέτουμε τη μουστάρδα και λίγο αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν καλά.
  6. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε σιγά σιγά, σε σιγανή ροή το λάδι από το άνοιγμα του μπλέντερ και στο τέλος το ξίδι μέχρι να γίνει μια ωραία, αφράτη μαγιονέζα.
  7. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την τριμμένη σελινόριζα, διορθώνουμε, αν χρειάζεται, το αλατοπίπερο, την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, να μαριναριστεί, και σερβίρουμε.
  8. Συμβουλή: Το πιάτο αυτό είναι ένα ιδιότυπο ορεκτικό-σαλάτα-συνοδευτικό-κονδιμέντο, τυπική συνταγή της γαλλικής λαϊκής κουζίνας, με γευστική ένταση, ιδανικό για συνοδεία κρύων κρεάτων, σφιχτών αυγών, βραστών λαχανικών και βραστής πατάτας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών