20'
προετοιμασία
30' βράσιμο
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Βάζουμε τα σέσκουλα σε μια βαθιά κατσαρόλα, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά, να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους. Δεν χρειάζεται να βάλουμε νερό, τα χόρτα θα βγάλουν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε το λάδι και όλα τα κρεμμύδια, δυναμώνουμε τη φωτιά και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 250 ml ζεστό νερό, τον λεμονοχυμό, αλατοπίπερο και τον μισό άνηθο.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Σκορπίζουμε το ξύσμα, τον υπόλοιπο άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
- Συνοδεύουμε με φέτα ή μανούρι, παξιμάδια και ελιές Καλαμών.