20' προετοιμασία
30' βράσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα σέσκουλα σε μια βαθιά κατσαρόλα, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά, να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους. Δεν χρειάζεται να βάλουμε νερό, τα χόρτα θα βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Ρίχνουμε το λάδι και όλα τα κρεμμύδια, δυναμώνουμε τη φωτιά και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 250 ml ζεστό νερό, τον λεμονοχυμό, αλατοπίπερο και τον μισό άνηθο.
  4. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.
  5. Σκορπίζουμε το ξύσμα, τον υπόλοιπο άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  6. Συνοδεύουμε με φέτα ή μανούρι, παξιμάδια και ελιές Καλαμών.

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Σέσκουλα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών