20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα σέσκουλα σε μια βαθιά κατσαρόλα, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά, να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους. Δεν χρειάζεται να βάλουμε νερό, τα χόρτα θα βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Ρίχνουμε το λάδι και όλα τα κρεμμύδια, δυναμώνουμε τη φωτιά και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 250 ml ζεστό νερό, τον λεμονοχυμό, αλατοπίπερο και τον μισό άνηθο.
  4. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.
  5. Σκορπίζουμε το ξύσμα, τον υπόλοιπο άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  6. Συνοδεύουμε με φέτα ή μανούρι, παξιμάδια και ελιές Καλαμών.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών