ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣtigania-me-arni-sia-sykotaria-kai-loyka-nikaΤηγανιά με αρνίσια συκωταριά και λουκάνικα

Σε μια κτηνοτροφική περιοχή, ανέκαθεν ήταν εύκολο να το παρασκευάσουν, ωστόσο είναι γιορτινό φαγητό. Πολλές φορές το έφτιαχναν ανήμερα τα Χριστούγεννα.  Τη συνταγή μαγείρεψε η κυρία Φανή Ζαμπακίκα Παλιού από τον Τύρναβο.

40' προετοιμασία
1 ώρα και 50' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σιρντένια, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλά, σε ένα βαθύ μπολ, όλα τα υλικά για τη γέμιση.
  3. Ανοίγουμε το στόμιο του στομαχιού και με ένα κουτάλι βάζουμε λίγη από τη γέμιση στο στομάχι και τη σπρώχνουμε προς τη μια άκρη.
  4. Επειδή το στομάχι είναι τρυφερό και μπορεί να σχιστεί στο ψήσιμο, δεν το γεμίζουμε πάρα πολύ, αλλά τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος αραιά. Η διαδικασία είναι εύκολη, καθώς το άνοιγμα του στομαχιού είναι μεγάλο και χωράει άνετα να μπει το κουτάλι.
  5. Ράβουμε, προσεκτικά, στις άκρες με κλωστή για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
  6. Βάζουμε τα γεμισμένα στομάχια σε ένα ταψί που να τα χωράει άνετα.
  7. Προσθέτουμε τα 50 ml ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και νερό περίπου 3 εκ. από τον πάτο του ταψιού.
  8. Ψήνουμε χωρίς να τα σκεπάσουμε για περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα σιρντένια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών