10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
Για τα ψάρια
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι (που να χωράει τα ψάρια) ή σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα, σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στο λάδι την κάππαρη και το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά.
- Μετά προσθέτουμε την ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες, τα σκόρδα, το θυμάρι, τη ματζουράνα, το ξίδι και αλατοπίπερο.
- Μόλις πάρουν μια βράση, προσθέτουμε 100 ml νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 6 - 7 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα ψάρια και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά.
- Στα μισά του χρόνου γυρίζουμε τα ψάρια και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι.
- Συνοδεύουμε με ζυμωτό ψωμί και μια απλή ντοματοσαλάτα.
Ένα ροζέ από Ξινόμαυρο ή ένα δροσερό Pinot Noir.