σνιτσελ
Σκουπίζουμε σχολαστικά τα σνίτσελ με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Για νοστιμιά, τα αλείφουμε και από τις δύο πλευρές με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
σνιτσελ
Τα πασπαλίζουμε παντού με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με το μυρωδικό που επιλέξαμε. Δεν αλατίζουμε το κρέας σε αυτήν τη φάση, για να μη στεγνώσει.
σνιτσελ
Σε ένα ρηχό πιάτο βάζουμε το αλεύρι (ή το μείγμα αλευριών). Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα φαρδύ μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με το γάλα. Τέλος, σε ένα τρίτο πιάτο απλώνουμε τη γαλέτα (ή το μείγμα γαλέτας – παρμεζάνας) και αρωματίζουμε με τον κόλιανδρο ή το μοσχοκάρυδο.
σνιτσελ
Παίρνουμε τα σνίτσελ ένα-ένα και τα αλευρώνουμε και από τις δύο πλευρές, πιέζοντάς τα στο αλεύρι. Πρέπει το αλεύρι να κολλήσει καλά και να εισχωρήσει και στις αυλακώσεις του κρέατος. Τινάζουμε ελαφρώς για να φύγει η περίσσεια αλευριού.
σνιτσελ
Βουτάμε τα σνίτσελ ένα-ένα στο αυγό, κυλώντας τα από κάθε πλευρά για να βραχούν καλά. Καθώς το αυγό έχει αραιώσει ελαφρώς με το γάλα, είναι όσο χρειάζεται υγρό ώστε να βρέξει επαρκώς τα σνίτσελ.
σνιτσελ
Τέλος περνάμε τα σνίτσελ από τη γαλέτα πιέζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να καλυφθούν καλά και παντού. Αφήνουμε τα σνίτσελ σε ένα ταψάκι.
σνιτσελ
Ρίχνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, μέχρι να το γεμίσουμε κατά το 1/3. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά. Είναι έτοιμο όταν ρίχνοντας λίγο αλεύρι τσιτσιρίσει αμέσως (αν έχουμε θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να δείξει 170° – 180° C).
σνιτσελ
Βάζουμε ένα σνίτσελ στο λάδι. Το λάδι θα τσιτσιρίσει αμέσως και θα μισοκαλύψει το σνίτσελ. Δεν χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τηγανίζουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από την κάτω πλευρά. Με μια λαβίδα το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και…
σνιτσελ
…το τηγανίζουμε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει παντού. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τα επόμενα σνίτσελ. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα στη μέση και, αν η σάρκα είναι ζουμερή αλλά σφιχτή και λευκή, είναι έτοιμο, αλλιώς συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 1 – 2 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς το μία φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣνίτσελ κοτόπουλο με μουστάρδα και πάπρικαΣνίτσελ κοτόπουλο με μουστάρδα και πάπρικα
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σνίτσελ, ξεκινάμε να σκουπίζουμε σχολαστικά τα σνίτσελ με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Για νοστιμιά, τα αλείφουμε και από τις δύο πλευρές με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  3. Τα πασπαλίζουμε παντού με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με το μυρωδικό που επιλέξαμε. Δεν αλατίζουμε το κρέας σε αυτήν τη φάση, για να μη στεγνώσει.
  4. Σε ένα ρηχό πιάτο βάζουμε το αλεύρι (ή το μείγμα αλευριών).
  5. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
  6. Σε ένα φαρδύ μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με το γάλα.
  7. Τέλος, σε ένα τρίτο πιάτο απλώνουμε τη γαλέτα (ή το μείγμα γαλέτας - παρμεζάνας) και αρωματίζουμε με τον κόλιανδρο ή το μοσχοκάρυδο.
  8. Παίρνουμε τα σνίτσελ ένα-ένα και τα αλευρώνουμε και από τις δύο πλευρές, πιέζοντάς τα στο αλεύρι. Πρέπει το αλεύρι να κολλήσει καλά και να εισχωρήσει και στις αυλακώσεις του κρέατος. Τινάζουμε ελαφρώς για να φύγει η περίσσεια αλευριού.
  9. Βουτάμε τα σνίτσελ ένα-ένα στο αυγό, κυλώντας τα από κάθε πλευρά για να βραχούν καλά. Καθώς το αυγό έχει αραιώσει ελαφρώς με το γάλα, είναι όσο χρειάζεται υγρό ώστε να βρέξει επαρκώς τα φιλέτα.
  10. Τέλος περνάμε τα σνίτσελ από τη γαλέτα πιέζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να καλυφθούν καλά και παντού.
  11. Αφήνουμε τα σνίτσελ σε ένα ταψάκι.
  12. Ρίχνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, μέχρι να το γεμίσουμε κατά το 1/3.
  13. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά. Είναι έτοιμο όταν ρίχνοντας λίγο αλεύρι τσιτσιρίσει αμέσως (αν έχουμε θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να δείξει 170° - 180° C).
  14. Βάζουμε ένα σνίτσελ στο λάδι. Το λάδι θα τσιτσιρίσει αμέσως και θα μισοκαλύψει το σνίτσελ. Δεν χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  15. Τηγανίζουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από την κάτω πλευρά.
  16. Με μια λαβίδα το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  17. Το τηγανίζουμε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει παντού.
  18. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τα επόμενα σνίτσελ.
  19. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα στη μέση και, αν η σάρκα είναι ζουμερή αλλά σφιχτή και λευκή, είναι έτοιμο, αλλιώς συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 1 – 2 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς το μία φορά.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών