ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣνίτσελ κοτόπουλο με μουστάρδα και πάπρικαΣνίτσελ κοτόπουλο με μουστάρδα και πάπρικα
15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σνίτσελ κοτόπουλου με τραγανό φύλλο κρούστας, αρχικά ψιλοκόβουμε το φύλλο κρούστας σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια.
  2. Στη συνέχεια, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσει όσο ετοιμάζουμε το κοτόπουλο.
  3. Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου οριζοντίως στη μέση, σε δύο κομμάτια το καθένα, και χτυπάμε καλά με τον μπάτη ή με βαρύ γουδοχέρι, για να πλατύνουν και να λεπτύνουν.
  4. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με λίγο αλατοπίπερο και τον μαϊντανό.
  6. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι.
  7. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  8. Βουτάμε κάθε φιλέτο με τη σειρά στο αλεύρι, στο αυγό και τέλος στο ψιλοκομμένο φύλλο κρούστας, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά.
  9. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  10. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  11. Σερβίρουμε το σνίτσελ κοτόπουλου με τραγανό φύλλο κρούστας με μια ζεστή πατατοσαλάτα.

Tempranillo.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών