35' προετοιμασία
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: Για 2 κιλά κεράσια

Διαδικασία

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα κεράσια (χωρίς να αφαιρέσουμε τα κοτσανάκια τους) και τα αφήνουμε να στεγνώσουν εντελώς πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα βάζουμε σε ένα βάζο και ρίχνουμε μέσα το οινόπνευμα. Αφήνουμε το βάζο σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 30 - 40 ημέρες, ανακατεύοντάς τα κάθε τόσο.
  2. Ρίχνουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει. Βάζουμε το γλυκό βανίλια σε ένα ανοξείδωτο μπολ και το στερεώνουμε στο στόμιο της κατσαρόλας μέχρι να λιώσει. Ακουμπάμε μια σχάρα με ποδαράκι πάνω σε μια πιατέλα δίπλα στην κατσαρόλα. Παίρνουμε ένα-ένα τα κεράσια από το κοτσάνι τους, τα βουτάμε στη βανίλια και τα ακουμπάμε στη σχάρα μέχρι να σταθεροποιηθεί η βανίλια.
  3. Μόλις τελειώσουμε με όλα τα κεράσια, στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε πάνω την τρούφα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε, πάλι κρατώντας τα από τα κοτσάνια τους, ένα-ένα τα κερασάκια στη σοκολάτα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στη λαμαρίνα με την τρούφα. Μόλις κρυώσει η σοκολάτα και σταθεροποιηθεί, φυλάσσουμε τα κερασάκια σε ένα βάζο ή σε μια πιατέλα με καπάκι, σε σκοτεινό και δροσερό μέρος, για περίπου 15 ημέρες. Στο διάστημα αυτό το γλυκό βανίλια θα έχει λιώσει από τα υγρά του φρούτου και από το οινόπνευμα που το έχει ποτίσει.
  4. Εναλλακτικά, μπορούμε, αντί για κεράσια, να χρησιμοποιήσουμε βύσσινα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT