15'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
20'
αναμονή
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για το σοκολατένιο κέικ με 2 υλικά, στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μικρό ταψί (να εξέχει από τα τοιχώματα ώστε να διευκολυνθούμε στο ξεφορμάρισμα).
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Μαλακώνουμε το άλειμμα, ζεσταίνοντάς το ελαφρά σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ, με το φτερό, για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο.
- Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε 1/3 του αλείμματος και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
- Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε και την υπόλοιπη ποσότητα αλείμματος, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Αδειάζουμε το αφρώδες μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για 20 λεπτά.
- Αφήνουμε, το σοκολατένιο κέικ με 2 υλικά, να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά προτού το ξεφορμάρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 3.