ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣκέικ μαρμπρέΚέικ βανίλια-σοκολάτα (βίντεο)
15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
20' αναμονή
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για το σοκολατένιο κέικ με 2 υλικά, στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μικρό ταψί (να εξέχει από τα τοιχώματα ώστε να διευκολυνθούμε στο ξεφορμάρισμα).
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  3. Μαλακώνουμε το άλειμμα, ζεσταίνοντάς το ελαφρά σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ, με το φτερό, για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο.
  6. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε 1/3 του αλείμματος και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  7. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε και την υπόλοιπη ποσότητα αλείμματος, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  8. Αδειάζουμε το αφρώδες μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  9. Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για 20 λεπτά.
  10. Αφήνουμε, το σοκολατένιο κέικ με 2 υλικά, να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά προτού το ξεφορμάρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 3.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών