Ο ρόλος του miso στην ευρασιατική εκδοχή της καρμπονάρας είναι να προσθέσει αλατότητα και άμυλο στη σάλτσα. Το soy egg (μαρινάτο αυγό) έρχεται ως κερασάκι στην τούρτα για να ενισχύσει την υφή στο πιάτο και να το κάνει ακόμη πιο κρεμώδες και παράλληλα να το ποτίσει με σπιρτάδα.
Δείτε πως φτιάχνουμε την διαφορετική, fusion καρμπονάρα βήμα βήμα:
(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)
Για να φτιάξουμε την fusion καρμπονάρα, ξεκινάμε με τα soy eggs. Aνακατεύουμε σε μπολ με ένα πιρούνι τη σάλτσα σόγιας με το σάκε και το μίριν. Ρίχνουμε προσεκτικά για να μη σπάσουν τους κρόκους και καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να μαριναριστούν.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σάκε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Με μια λαβίδα, τα μεταφέρουμε απευθείας στην κατσαρόλα μαζί με το νερό που θα μεταφέρουν.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το μίσο, με τα αυγά και τον χυμό λεμονιού, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε απαλά αλλά καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα. Μοιράζουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με το τυρί και το σουσάμι.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Στο κέντρο κάθε πιάτου τακτοποιούμε τον μαριναρισμένο κρόκο μαζί με τη μαρινάδα του και σερβίρουμε.