Αυτό το σουφλέ λεμόνι είναι κρέμα και αφρός μαζί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣιρόπι λεμονιούΣιρόπι λεμονιού
1 ώρα προετοιμασία
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 10-11

Διαδικασία

  1. Για το σουφλέ λεμονιού βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε ένα μπολ με πολύ κρύο νερό και αφήνουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
  3. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ (αφού το καθαρίσουμε και το στεγνώσουμε πολύ καλά) τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και σε τρίτο μπολ χτυπάμε –πάλι με το μίξερ– την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί.
  4. Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε τον χυμό λεμονιού με τις ζελατίνες, αφού τις στύψουμε πολύ καλά, και στερεώνουμε το μπολ σε μπεν μαρί, δηλαδή πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά ο χυμός και να λιώσουν οι ζελατίνες και αποσύρουμε.
  5. Στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους και τη ζάχαρη προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού με τη λιωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  7. Τέλος, προσθέτουμε τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  8. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας, για παράδειγμα σε μια μεταλλική φόρμα του κέικ με τρύπα ή σε μια φόρμα για χαλβά ή για ρύζι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες, να σταθεροποιηθεί το σουφλέ.
  9. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βυθίζουμε τη φόρμα σε ζεστό νερό και την αφήνουμε για μερικά λεπτά ή λιγότερο, αν το νερό είναι καυτό. (Προσέχουμε να μη βυθιστεί η επιφάνεια και πάρει νερό το γλυκό). Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκολλήσει εύκολα από τη φόρμα.
  10. Αναποδογυρίζουμε το σουφλέ λεμονιού σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Μυστικά

Εάν θέλουμε, χτυπάμε λίγη σαντιγί και στολίζουμε το σουφλέ με το κορνέ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών