ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαρμελάδα λεμόνιΜαρμελάδα λεμόνι
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: Για περίπου 400 ml

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σιρόπι λεμονιού, σουρώνουμε το χυμό και τον ρίχνουμε σε ένα ανοξείδωτο μεταλλικό μπολ μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα.
  2. Στερεώνουμε το μπολ πάνω από μισογεμάτη κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε έως ότου η ζάχαρη λιώσει και γίνει σιρόπι.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, για περίπου 1 ώρα.
  4. Γεμίζουμε βάζα με το σιρόπι λεμονιού και το διατηρούμε για 3 μήνες στο ψυγείο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών