10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: Για περίπου 400 mlΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε σιρόπι λεμονιού, σουρώνουμε το χυμό και τον ρίχνουμε σε ένα ανοξείδωτο μεταλλικό μπολ μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα.
- Στερεώνουμε το μπολ πάνω από μισογεμάτη κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε έως ότου η ζάχαρη λιώσει και γίνει σιρόπι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, για περίπου 1 ώρα.
- Γεμίζουμε βάζα με το σιρόπι λεμονιού και το διατηρούμε για 3 μήνες στο ψυγείο.