ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουφλέ με κολοκύθα, σελινόριζα και παρμεζάναΣουφλέ με κολοκύθα, σελινόριζα και παρμεζάνα
30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για το σουφλέ παρμεζάν, σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας παράλληλα με ένα σύρμα, με γρήγορες κινήσεις, για να μη σβολιάσει.
  2. Προσθέτουμε με αργή ροή το χλιαρό γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά για 2-3 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους ελαφρώς και τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα, κάνοντας ένα γρήγορο ανακάτεμα. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται αλάτι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να σταθεί. Ιδανικά το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Στο μίξερ χτυπάμε καλά με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ένταση, τα ασπράδια και το κορν φλάουρ μέχρι να έχουμε μια απαλή, αφράτη μαρέγκα.
  5. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της μπεσαμέλ με ελαφρές κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ. Ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω «διπλώνοντας» το μείγμα, έτσι ώστε να εγκλωβίζει αέρα.
  6. Για το σουφλέ πάρμεζαν, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πυρίμαχες φόρμες ή σιλικόνης διαμέτρου 10 εκ. Μοιράζουμε το μείγμα και ψήνουμε το σουφλέ στους 190°C για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ωραίο χρυσοκαφέ χρώμα.
  7. Σερβίρουμε το σουφλέ παρμεζάν αμέσως, χωρίς να βγάλουμε από τις φόρμες. Προσοχή, καίει!

Από τη σειρά Inima μια ερυθρή Νεγκόσκα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 164.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών