
40'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σούπα «α λα πολίτα», σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε την πατάτα με το ξερό κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο (χλωρό ή ξερό), τα δύο είδη κρασιών και τον ζωμό (ή νερό) και βράζουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα καρότα και τις αγκινάρες και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά ακόμη. Σε αυτόν τον χρόνο τα λαχανικά θα μείνουν τραγανά. Αν δεν μας αρέσει αυτό, βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
- Ρυθμίζουμε την πυκνότητα της σούπας προσθέτοντας λίγο ζωμό (και βάζοντάς τη να πάρει μια-δυο βράσεις) ή βράζοντάς τη λίγα λεπτά επιπλέον. Αποσύρουμε.
- Αφαιρούμε το σκόρδο (αν χρησιμοποιήσαμε ξερό) και προσθέτουμε τον άνηθο, τον μάραθο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το φρέσκο κρεμμυδάκι και αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα. Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, κάθε μερίδα με σκορδάτα κρουτόν ή συνοδεύουμε με ψωμί φρυγανισμένο, αλειμμένο με πάστα ελιάς.
Στο ποτήρι μας ένα Sauvignon blanc, η ποικιλία που αγάπησε τις αγκινάρες.