40' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε την πατάτα με το ξερό κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο (χλωρό ή ξερό), τα δύο είδη κρασιών και τον ζωμό (ή νερό) και βράζουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα και τις αγκινάρες και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά ακόμη. Σε αυτόν τον χρόνο τα λαχανικά θα μείνουν τραγανά. Αν δεν μας αρέσει αυτό, βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Ρυθμίζουμε την πυκνότητα της σούπας προσθέτοντας λίγο ζωμό (και βάζοντάς τη να πάρει μια-δυο βράσεις) ή βράζοντάς τη λίγα λεπτά επιπλέον. Αποσύρουμε.
  2. Αφαιρούμε το σκόρδο (αν χρησιμοποιήσαμε ξερό) και προσθέτουμε τον άνηθο, τον μάραθο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το φρέσκο κρεμμυδάκι και αλατοπίπερο. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα. Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, κάθε μερίδα με σκορδάτα κρουτόν ή συνοδεύουμε με ψωμί φρυγανισμένο, αλειμμένο με πάστα ελιάς.
  3. Στο ποτήρι μας ένα Sauvignon blanc, την ποικιλία που αγάπησε τις αγκινάρες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών