40' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
2 ώρες και 10' αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Χτυπάμε με τον γάντζο στο μίξερ το ελαιόλαδο μαζί με το αλάτι, το νερό και τέλος, σταδιακά, τα άλευρα.
  2. Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια λεία ζύμη.
  3. Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.

Γέμιση

  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό), για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα καρότα, το πράσο και τις πατάτες και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το αλεύρι, προσθέτουμε τις αγκινάρες και ρίχνουμε νερό που να καλύψει τα υλικά κατά τα τρία τέταρτα.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  5. Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  6. Αποσύρουμε, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο και τον μάραθο και ανακατεύουμε.
  7. Αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει λίγο.

Τάρτα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 1 εκ. και το στρώνουμε στην ταρτιέρα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
  3. Δεν την προψήνουμε.
  4. Αδειάζουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε χαμηλό ράφι για 40 λεπτά, ίσα να ροδίσει η ζύμη και να σφίξει κάπως η γέμιση.
  5. Αφήνουμε την τάρτα εκτός φούρνου για 10 λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Μυστικά

Για ευκολία, χρησιμοποιούμε έτοιμο φύλλο κουρού, το οποίο προψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών