40' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για φόρμα 24 εκ.

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε την ταρτιέρα.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις αγκινάρες για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το τυρί, τον άνηθο, τα αυγά, το γιαούρτι και αλατοπίπερο.
  5. Προσθέτουμε τις αγκινάρες με τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
  6. Απλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα της φόρμας.
  7. Κόβουμε όση ζύμη εξέχει, αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού.
  8. Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί και η βάση.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Γιαούρτι

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών