Με τις τελευταίες μελιτζάνες της εποχής φτιάχνουμε μια εύκολη και εξαιρετικής γεύσης τάρτα.

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη μελιτζάνα και την πιπεριά για 6 - 7 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν.
  3. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Ανακατεύουμε απαλά με ξύλινο κουτάλι, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με ένα πιρούνι.
  6. Προσθέτουμε το γάλα, τη μοτσαρέλα, το κάρι (αν το βάλουμε) και το μείγμα του τηγανιού.
  7. Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά.
  8. Στρώνουμε το φύλλο ζύμης σε μια λαδωμένη φόρμα για τάρτα και καλύπτουμε και τα τοιχώματα.
  9. Κόβουμε όση ζύμη εξέχει.
  10. Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε μερικά σημεία τη ζύμη για να φουσκώσει ομοιόμορφα.
  11. Απλώνουμε το μείγμα με μία σπάτουλα πάνω στο φύλλο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  12. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή κρύα.
  13. *Ζύμη μπριζέ: Σ' ένα μπολ «δουλεύουμε» με μια σπάτουλα 125 γρ.
  14. βούτυρο μαλακό, να γίνει κρέμα.
  15. Προσθέτουμε 1 κουτ.
  16. γλυκού αλάτι, 1 κρόκο αυγού και 50 ml γάλα και ανακατεύουμε.
  17. Ρίχνουμε σιγά σιγά 250 γρ.
  18. αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
  19. Το δουλεύουμε με τα δάχτυλα μαζεύοντάς το σε μπάλα.
  20. Βάζουμε τη ζύμη τυλιγμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για 2 ώρες.
  21. Χρησιμοποιούμε τη μισή δόση.
  22. Την υπόλοιπη την διατηρούμε στην κατάψυξη για επόμενη χρήση.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών