30'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σούπα λαχανικών αγιορείτικη, πρώτα ζεσταίνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι σε σιγανή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε για 3-5 λεπτά συνεχώς, μέχρι να λαδωθούν καλά.
- Ρίχνουμε 2 λίτρα νερό, αλατοπιπερώνουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κύμινο και πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή τη μεταφέρουμε στον κάδο του πολυκόφτη. Έχουμε μια μοσχοβολιστή σούπα.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι ή λεμόνι.
- Στο σερβίρισμα προσθέτουμε τα φυλλαράκια δυόσμου.