ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουβλάκι θαλασσινώνΣουβλάκι θαλασσινών από το Άγιο Όρος
15' προετοιμασία
5' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να φτιάξουμε τα σουβλάκια γαρίδας φουρνιστά, με πικάντικη σάλτσα, ξεκινάμε με την σάλτσα και σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
  2. Κρατάμε τη μισή για το σερβίρισμα και αφήνουμε την υπόλοιπη στο μπολ, στο οποίο προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
  3. Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 1 ώρα.

Γαρίδες

  1. Παίρνουμε 8 λεπτά σουβλάκια και περνάμε τις γαρίδες ανά δύο σε καθένα. Αλατοπιπερώνουμε.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στη λειτουργία του αέρα.
  3. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και αραδιάζουμε τα σουβλάκια γαρίδας.
  4. Ψήνουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Σερβίρουμε τις γαρίδες με την υπόλοιπη σάλτσα σε μπολ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών