15'
προετοιμασία
5' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Τεμάχια: 8Διαδικασία
Σάλτσα
- Για να φτιάξουμε τα σουβλάκια γαρίδας φουρνιστά, με πικάντικη σάλτσα, ξεκινάμε με την σάλτσα και σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
- Κρατάμε τη μισή για το σερβίρισμα και αφήνουμε την υπόλοιπη στο μπολ, στο οποίο προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
- Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 1 ώρα.
Γαρίδες
- Παίρνουμε 8 λεπτά σουβλάκια και περνάμε τις γαρίδες ανά δύο σε καθένα. Αλατοπιπερώνουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στη λειτουργία του αέρα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και αραδιάζουμε τα σουβλάκια γαρίδας.
- Ψήνουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες με την υπόλοιπη σάλτσα σε μπολ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.