
15'
προετοιμασία
17' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'
Υλικά
Μερίδες: 6Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζουμε για 8 - 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Σκορπίζουμε την κάππαρη και τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά.
- Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να αναμειχθούν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα, σκορπίζουμε τον βασιλικό και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με Eλαφρύ κόκκινο κρασί από Αγιωργίτικο.