15' προετοιμασία
17' μαγείρεμα
Σύνολο: 32 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζουμε για 8 - 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  3. Σκορπίζουμε την κάππαρη και τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά.
  4. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  6. Μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να αναμειχθούν.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα, σκορπίζουμε τον βασιλικό και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με Eλαφρύ κόκκινο κρασί από Αγιωργίτικο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών