30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Βάρος: περίπου 500 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σπιτικό φυστικοβούτυρο, αρχικα ξεφλουδίζουμε τα φυστίκια και βάζουμε μία δόση στο μούλτι.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε ελάχιστη ζάχαρη και μερικές σταγόνες ηλιέλαιο.
- Αλέθουμε τα φυστίκια για 6 - 8 λεπτά.
- Κάθε ένα λεπτό σταματάμε το μούλτι, πρώτον για να μην το κάψουμε και δεύτερον για να μαζέψουμε όσο υλικό έχει μείνει στα τοιχώματα, σπρώχνοντάς το προς το κέντρο.
- Όταν τα αλεσμένα φυστίκια μεταμορφωθούν σε βούτυρο, σταματάμε οριστικά το άλεσμα.
- Με τον ίδιο τρόπο πολτοποιούμε και τις υπόλοιπες δόσεις.
- Φυλάμε το φυστικοβούτυρο στο ψυγείο, καλύτερα σε αποστειρωμένο βάζο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 2.