30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: περίπου 500 γρ.

Διαδικασία

  1. Ξεφλουδίζουμε τα φυστίκια και βάζουμε μία δόση στο μούλτι.
  2. Αν θέλουμε, προσθέτουμε ελάχιστη ζάχαρη και μερικές σταγόνες ηλιέλαιο.
  3. Αλέθουμε τα φυστίκια για 6 - 8 λεπτά.
  4. Κάθε ένα λεπτό σταματάμε το μούλτι, πρώτον για να μην το κάψουμε και δεύτερον για να μαζέψουμε όσο υλικό έχει μείνει στα τοιχώματα, σπρώχνοντάς το προς το κέντρο.
  5. Όταν τα αλεσμένα φυστίκια μεταμορφωθούν σε βούτυρο, σταματάμε οριστικά το άλεσμα.
  6. Με τον ίδιο τρόπο πολτοποιούμε και τις υπόλοιπες δόσεις.
  7. Φυλάμε το φυστικοβούτυρο στο ψυγείο, καλύτερα σε αποστειρωμένο βάζο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών