ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝηστίσιμα κεράσματα με φυστικοβούτυρο και σοκολάταΝηστίσιμα κεράσματα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα
30' προετοιμασία
Σύνολο: 30'

Υλικά

Βάρος: περίπου 500 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σπιτικό φυστικοβούτυρο, αρχικα ξεφλουδίζουμε τα φυστίκια και βάζουμε μία δόση στο μούλτι.
  2. Αν θέλουμε, προσθέτουμε ελάχιστη ζάχαρη και μερικές σταγόνες ηλιέλαιο.
  3. Αλέθουμε τα φυστίκια για 6 - 8 λεπτά.
  4. Κάθε ένα λεπτό σταματάμε το μούλτι, πρώτον για να μην το κάψουμε και δεύτερον για να μαζέψουμε όσο υλικό έχει μείνει στα τοιχώματα, σπρώχνοντάς το προς το κέντρο.
  5. Όταν τα αλεσμένα φυστίκια μεταμορφωθούν σε βούτυρο, σταματάμε οριστικά το άλεσμα.
  6. Με τον ίδιο τρόπο πολτοποιούμε και τις υπόλοιπες δόσεις.
  7. Φυλάμε το φυστικοβούτυρο στο ψυγείο, καλύτερα σε αποστειρωμένο βάζο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 2.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών