ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝηστίσιμα μπισκότα με φιστικοβούτυροΝηστίσιμα μπισκότα με φιστικοβούτυρο
15' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Τεμάχια: 10-12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα νηστίσιμα κεράσματα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα, ξεκινάμε λιώνοντας τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Ανακατεύουμε συνέχεια.
  2. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε να αναμειχθεί.
  3. Μοιράζουμε σε 10-12 μικρές θήκες για μάφιν ή κάπκεϊκ τη μισή ποσότητα σοκολάτας. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά.
  4. Σε μπολ ανακατεύουμε το φιστικοβούτυρο με το σιρόπι αγαύης και το αλάτι.
  5. Βγάζουμε τις θήκες από το ψυγείο και βάζουμε από 1 γεμάτο κουτ. γλυκού από το μείγμα φιστικοβούτυρου πάνω στη σοκολάτα.
  6. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά.
  7. Μοιράζουμε την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα πάνω σε κάθε κεκάκι και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών