ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛουκάνικα με πιπεριές και κρεμμύδιΛουκάνικα με πιπεριές και κρεμμύδι
1 ώρα προετοιμασία
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για 10 λουκάνικα των 20 εκ. ή 20 των 10 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το λουκάνικο κόκορα, ξεκινάμε με τη προετοιμασία του κρέατος.
  2. Η προετοιμασία κρέατος γίνεται αφού έχουμε κρυώσει καλά τα κομμάτια που θα επεξεργαστούμε, για να πετύχουμε συμπαγές αποτέλεσμα στα λουκάνικά μας.
  3. Κόβουμε στην κρεατομηχανή το κρέας (κρύο), σε σημείο που να είναι ομοιόμορφο. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας και κάνουμε ένα πρώτο ανακάτεμα με τα χέρια.
  4. Σε δεύτερη φάση προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη με τον πελτέ και το ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνουμε ξανά με τριμμένο πάγο.
  5. Αφού έχουμε ζυμώσει και ομογενοποιήσει το μείγμα μας, γεμίζουμε προσεκτικά το χοιρινό έντερο με ένα χωνί. Δένουμε με ένα σπάγγο σε μέγεθος περίπου 20εκ.
  6. Τα διατηρούμε στο ψυγείο έως 3 ημέρες μέχρι να τα ψήσουμε καταπώς μας αρέσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.

Άρθρα και Συνταγές με Πουλερικά

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών