ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαγανάκι πικάντικο με λουκάνικα, γλυκοπατάτες, κάστανα και κατσικίσιο τυρίΣαγανάκι πικάντικο με λουκάνικα, γλυκοπατάτες, κάστανα και κατσικίσιο τυρίΚάτι σαν hot dog είναι αυτό το φαγητό, που σερβίρεται όχι µόνο στο Μαρόκο, αλλά και στην Αλγερία, τη Λιβύη και την Τυνησία. Οι Μαροκινοί το φτιάχνουν µε αρνίσιο λουκάνικο, εµείς το προτείνουµε µε όποιο χωριάτικο λουκάνικο σας αρέσει.

5' προετοιμασία
18' μαγείρεμα
Σύνολο: 23'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα λουκάνικα με πιπεριές και κρεμμύδι ξεκινάμε και τρυπάµε τα λουκάνικα µε ένα πιρούνι και στη συνέχεια τα ψήνουµε στα κάρβουνα, γυρίζοντάς τα συχνά για 8-10 λεπτά ή µέχρι να γίνουν. Εναλλακτικά, ψήνουµε τα λουκάνικα στο γκριλ του φούρνου ή σε µια γκριλιέρα.
  2. Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που τοποθετούµε πάνω στην ψησταριά (ή στο µάτι της κουζίνας), προσθέτουµε τις πιπεριές και το κρεµµύδι και σοτάρουµε σε µέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 10 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν. Αν το κρεµµύδι αρχίσει να καίγεται, χαµηλώνουµε τη φωτιά ή µετακινούµε το τηγάνι σε άλλο σηµείο της ψησταριάς που να µην είναι τόσο ζεστό.
  3. Καρυκεύουµε µε αλάτι και φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι.
  4. Αν σερβίρουµε τα λουκάνικα µε στρογγυλό µαροκινό ψωµί, το κόβουµε σε τέταρτα.
  5. Τοποθετούµε τα λουκάνικα και µια γενναία ποσότητα από το µείγµα µε τις πιπεριές και το κρεµµύδι µέσα στο ψωµί. Εναλλακτικά, τα τυλίγουµε στις πίτες. Μπορούµε, επίσης, να σερβίρουµε τα λουκάνικα σε πιάτα µε τα λαχανικά και το ψωµί στο πλάι.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών