5'
προετοιμασία
18' μαγείρεμα
Σύνολο: 23'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα λουκάνικα με πιπεριές και κρεμμύδι ξεκινάμε και τρυπάµε τα λουκάνικα µε ένα πιρούνι και στη συνέχεια τα ψήνουµε στα κάρβουνα, γυρίζοντάς τα συχνά για 8-10 λεπτά ή µέχρι να γίνουν. Εναλλακτικά, ψήνουµε τα λουκάνικα στο γκριλ του φούρνου ή σε µια γκριλιέρα.
- Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που τοποθετούµε πάνω στην ψησταριά (ή στο µάτι της κουζίνας), προσθέτουµε τις πιπεριές και το κρεµµύδι και σοτάρουµε σε µέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 10 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν. Αν το κρεµµύδι αρχίσει να καίγεται, χαµηλώνουµε τη φωτιά ή µετακινούµε το τηγάνι σε άλλο σηµείο της ψησταριάς που να µην είναι τόσο ζεστό.
- Καρυκεύουµε µε αλάτι και φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι.
- Αν σερβίρουµε τα λουκάνικα µε στρογγυλό µαροκινό ψωµί, το κόβουµε σε τέταρτα.
- Τοποθετούµε τα λουκάνικα και µια γενναία ποσότητα από το µείγµα µε τις πιπεριές και το κρεµµύδι µέσα στο ψωµί. Εναλλακτικά, τα τυλίγουµε στις πίτες. Μπορούµε, επίσης, να σερβίρουµε τα λουκάνικα σε πιάτα µε τα λαχανικά και το ψωµί στο πλάι.