20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σαγανάκι που να μπορεί να μπει στον φούρνο (ή σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψάκι) και παραχώνουμε ανάμεσα στις πατάτες τα λουκάνικα και το τυρί.
  4. Σκορπίζουμε την καυτερή πιπερίτσα και τα κάστανα και φουρνίζουμε.
  5. Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι γλυκοπατάτες και να ψηθεί το λουκάνικο.
  6. Ξεφουρνίζουμε, ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και σκορπίζουμε τον μαϊντανό, το ρόδι και μπούκοβο κατά βούληση.
  7. Σερβίρουμε το σαγανάκι με λουκάνικο, γλυκοπατάτες, κάστανα και κατσικίσιο τυρί αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών