Μπριάμ στη λαδόκολλα; Και όμως, με σημαντική μείωση λαδιού, τα λαχανικά ψήνονται όμορφα στα υγρά και στους ατμούς τους, συγκρατούν όλα τα αρώματα και μελώνουν υπέροχα. Το κεφαλοτύρι, φυσικά, δεν είναι υποχρεωτικό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπριάμ κλασικό, στον φούρνο Αυτό το πιάτο, που έχει 424 Kcal/μερίδα, όπως σημειώνει η Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος, είναι πλούσιο σε φυτοθρεπτικά συστατικά και μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Α, C και καροτενοειδών, λόγω της μεγάλης ποικιλίας των λαχανικών που περιέχει. Αποτελεί μια ισχυρή ασπίδα προστασίας ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, ενισχύοντας σημαντικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα ενάντια στις φλεγμονές και στους κυτταρικούς εκφυλισμούς. Ο συνδυασμός με το τυρί ενισχύει το πιάτο με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, εξισορροπώντας τον γλυκαιμικό δείκτη της συνταγής, αλλά αυξάνει ταυτόχρονα και την περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και κορεσμένο λίπος.
30'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4-6
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε το μπριάμ με ολίγον κεφαλοτύρι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας, να μαραθούν ελαφρώς.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ξύσμα και τα ανακατεύουμε καλά.
Τα αδειάζουμε σε λαδόκολλα και κλείνουμε καλά σε πακέτο.
Το τακτοποιούμε σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε, ανοίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα για να μην καούμε, σκορπίζουμε το ξύσμα και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας : Ξινόμαυρα ροζέ!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.