ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠουρές γλυκοπατάτας με ξερά σύκα και δυόσμοΠουρές γλυκοπατάτας με ξερά σύκα και δυόσμο
30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γλυκοπατάτες με σπανάκι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Προσθέτουμε το τζίντζερ και τον πελτέ και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Ρίχνουμε την ντομάτα και 300 ml νερό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  4. Ρίχνουμε και το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  5. Συνοδεύουμε τις γλυκοπατάτες με πικάντικη φέτα και ζεστό χωριάτικο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.

Άρθρα και Συνταγές με Γλυκοπατάτα

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών