30'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γλυκοπατάτες με σπανάκι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ και τον πελτέ και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Ρίχνουμε την ντομάτα και 300 ml νερό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Ρίχνουμε και το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Συνοδεύουμε τις γλυκοπατάτες με πικάντικη φέτα και ζεστό χωριάτικο ψωμί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.